Skärmavbild 2019-10-10 kl. 19.37.31
 • BOLAGSFAKTA

  2021-06-30

  SEB Private Equity blir Eaterys nya tillväxtpartner för framtida expansion

  Idag har Eatery gjort klart med SEB PE som blir ny tillväxtpartner för bolagets framtida utvecklingsresa. Nuvarande ägarna kvarstår i verksamheten och tillsammans med SEB PE har ledningen tagit fram en plan för utrullning av Eaterys framgångsrika koncept till fler städer. – Det innebär att Eatery dels får tillgång till massor av värdefull kompetens och erfarenhet, dels får in kapital som möjliggör framtida tillväxtsatsningar, säger Martin Sandgren styrelseordförande och en av ägarna till Eatery.

  Samtliga personer i nuvarande ledningen för Eatery blir kvar i sina roller samtidigt som styrelsen i Eatery förstärks med ett par nya personer. Nya ledamöter i Eaterys styrelse blir Caroline Hjelte, idag styrelseledamot i bland annat 7A och med tidigare erfarenhet från roller som VD för såväl Granit som Lagerhaus samt Joakim Klingsell, VD Rituals Norden och tidigare VD för SSP Sverige samt Director International Expansion för O´Learys.

  – Detta är en stor dag för Eatery. Efter att vi navigerat dag för dag genom ett år med Corona så ser vi nu framåt med massor av energi och många nya idéer. För oss är SEB PE en drömpartner i vår fortsatta resa, säger Martin Sandgren.

  SEB PE är en del av SEB som fokuserar på att utveckla bolag i Eaterys storlek genom ett nära samarbete med entreprenörer och ledning. Bland SEB PEs övriga investeringar finns bland annat Matsmart, Axkid, 7A och Vaccindirekt.

  – Vi är väldigt glada att ha krokat arm med Eatery och ser stor potential i konceptet. Vår ambition är att hjälpa ledningen växa bolaget genom fortsatt expansion och att ta bolaget till nya nivåer inklusive expansion inom Norden, säger Babak Etemad, Investment Director på SEB Private Equity.

  * * *

  För frågor kontakta Martin Sandgren, styrelseordförande Eatery på telefon 070 – 5495404 eller Babak Etemad, Investment Director SEB PE på telefon 070 – 1962859

 • BOLAGSFAKTA

  Eatery är en snabbt växande konceptkedja med konferens, restaurang, café, kvällsrestaurang och leverans av mat till offentlig sektor. Eatery har åtta restaurang/konferensanläggningar samt tio produktionskök där vi gör mat till offentlig sektor. Varje dag besöker ca 3000 personer våra enheter och vi levererar närmare 20,000 portioner mat till offentlig sektor.

  Verksamheterna inom Eatery drivs under varumärkena: Eatery, van der Nootska Palatset – en del av Eatery, Campus by Eatery samt Incontro – en del av Eatery.

  Eatery hjälper fastighetsägare att skapa en mer attraktiv närmiljö med hög trivsel och omtanke. Vi är en långsiktig partner med målsättningen att driva attraktiva enheter i nära dialog med fastighetsägare och hyresgäster i området.

  Totalt omsätter koncernen idag ca 150 MSEK med stabil lönsamhet. Koncernen har högsta kreditvärdighet och vi har blivit utnämnda till gasell tre år i rad. Under det senaste året har vi gjort stora investeringar i strukturer för att kunna klara av en snabbare tillväxt.

 • OM OSS EATERY

  Peter Erlandsson – VD – nås på peter@eatery.se eller telefon 070-8720707

  Christin Huber, Vice VD, chef affärsområde offentlig sektor – nås på christin.huber@eatery.se eller telefon 072-1840954

  Anna Bengtsson, chef affärsområde Eatery – nås på anna.bengtsson@eatery.se eller telefon 076-6432400

 • EATERY SÖKER NYA LÄGEN FÖR ETABLERING

  Eatery har som mål att växa med 1 – 2 enheter per år och söker kontinuerligt nya etableringslägen.

  Nedan är några kriterier för våra etableringar:

  – Kontors- och utbildningsintensiva områden
  – Starka kommunikationslägen
  – Investeringsvilja från såväl fastighetsägare och från Eatery för att skapa en unik miljö
  – Långa hyreskontrakt
  – Ett till två plan, helst gatuplan samt utomhusmiljö
  – 550-1250 kvm
  – Gärna möjlighet till konferensdel i lokalerna om det bidrar till positiv utveckling av området

Vet du någon lokal vi kan vara intresserade av?
Kontakta vår etableringskonsult

Andras Nisser

Tel: 073-365 00 44
andreas.nisser@eatery.se eller
info@eatery.se

Meny
Translate »